Dessa tjänster runt om i Finland finns som stöd då du behöver information och vägledning:

Tips för att tjäna extra pengar

Om du inte har möjlighet att söka eller få jobb, kan du tjäna lite extra också på annat vis. Du kan exempelvis fråga dina föräldrar eller släktingar om de har ett lite större hushållsarbete eller projekt som de behöver hjälp med och som de är beredda att betala lite extra för. Det kan vara fråga om bl.a. snöskottning, gräsklippning, krattning av löv och bärplockning. Jobb som man kan göra året om är bl.a. tömning av lager, städning av bil, vedhuggning, mathandling, hjälp vid renovering, rastning av hund, barnpassning osv.

Du kan också tjäna en slant med att samla tomma flaskor – i synnerhet i samband med större evenemang. Återvinning av flaskor är också bra för naturen!

Dessutom kan du samla pengar i kassan genom att spara veckopengen eller andra pengar som du fått av dina föräldrar och sätta dem in på ditt konto. Eller varför inte be föräldrarna om att ge födelsedagspresenterna och julklapparna i pengar i stället? Då kan du själva bestämma hur du vill använda pengarna senare.

Ett bra tips är också att sälja gamla kläder och prylar som du inte använder mera på loppis eller på nätet. Men kom ihåg att prata om saken innan med dina föräldrar.

På hösten kan du tjäna lite extra genom att plocka bär. Det är tillåtet att plocka bär i skogen och sälja dem skattefritt om man inte har det som huvudsyssla.

Om du är en ivrig bloggare eller vloggare, kan du utreda hurdana möjligheter du har att få reklamintäkter genom din blogg eller vlogg.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.