Du får hjälp och stöd av

Då nöden är stor och du inte vet varifrån du kan få hjälp och stöd just här och nu står dessa tjänster till hands och ger dig hjälp och stöd.

Stöd- och kristelefoner

 • Samtalstjänst

  Om du har bekymmer som du vill prata med någon om, kan du ringa till Samtalstjänsten. Samtalstjänsten upprätthålls av den evangelisk-lutherska kyrkan. 
  Numret till Samtalstjänsten är tel. 0400 22 11 90.
  Tjänsten är öppen varje kväll kl. 20–23.

  Ett samtal från fast telefon till Samtalstjänsten kostar lika mycket som ett lokalsamtal. Priset på ett mobiltelefonsamtal bestäms enligt din operatörs tariffer.

 • Barn- och ungdomstelefon

  I samtalet har du möjligheten att diskutera med en vuxen om ämnen som intresserar eller tynger dig, anonymt och konfidentiellt. Diskussionen utgår alltid från dina intressen och behov. Du kan ringa oss på svenska må-ons kl. 14-17 och to kl. 17-20 på numret 0800 96 116.

 • Pojkarnas telefon

  Befolkningsföbundets Pojkarnas telefon är en telefon- och chattjour för pojkar och unga män. Vi erbjuder ett lyssnande öra och någon att snacka med samt nyttig information i alla livssituationer. Du kan ringa oss precis som du är och behöver inte säga vad du heter. På samtalen svarar en manlig expert hos Befolkningsförbundet.

  Vi svarar på gratisnumret 0800 94884 på svenska på tisdagar 15.30–18 och torsdagar 13–15.30.

  Läs mer om Pojkarnas telefon (öppnas på en ny flik).