Du får hjälp och stöd av

Då nöden är stor och du inte vet varifrån du kan få hjälp och stöd just här och nu står dessa tjänster till hands och ger dig hjälp och stöd.

Stöd- och kristelefoner

 • Pojkarnas telefon

  Befolkningsföbundets Pojkarnas telefon är en telefon- och chattjour för pojkar och unga män. Vi erbjuder ett lyssnande öra och någon att snacka med samt nyttig information i alla livssituationer. Du kan ringa oss precis som du är och behöver inte säga vad du heter. På samtalen svarar en manlig expert hos Befolkningsförbundet.

  Vi svarar på gratisnumret 0800 94884 på svenska på tisdagar 15.30–18 och torsdagar 13–15.30.

  Läs mer om Pojkarnas telefon (öppnas på en ny flik).

 • Samtalstjänst

  Om du har bekymmer som du vill prata med någon om, kan du ringa till Samtalstjänsten. Samtalstjänsten upprätthålls av den evangelisk-lutherska kyrkan. 
  Numret till Samtalstjänsten är tel. 0400 22 11 90.
  Tjänsten är öppen varje kväll kl. 20–23.

  Ett samtal från fast telefon till Samtalstjänsten kostar lika mycket som ett lokalsamtal. Priset på ett mobiltelefonsamtal bestäms enligt din operatörs tariffer.

 • Krisjouren för unga

  Krisjouren för unga erbjuder samtalshjälp för 12–29-åriga ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Servicen kostar inget och är konfidentiell. 

  Du kan kontakta oss via telefon eller e-post. Vi har telefonjour på tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan kl. 11.00–13.00 på tel. 045-341 0574.
  Alternativt kan du skicka oss ett e-post till adressen krisjouren(at)helsinkimissio.fi.

 • Landsomfattande kristelefon

  Kristelefonen erbjuder samtalshjälp till personer i svåra livssituationer och deras närstående. I telefonen svarar (på finska) utbildade frivilliga stödpersoner samt krisarbetare från olika håll i Finland. Telefonoperatörerna fakturerar enligt sina taxor både den som ringer och föreningen.

  tel. 01019 5202
  mån–fre 9–06, lör 15–06, sön 15–22

 • Barn- och ungdomstelefon

  I samtalet har du möjligheten att diskutera med en vuxen om ämnen som intresserar eller tynger dig, anonymt och konfidentiellt. Diskussionen utgår alltid från dina intressen och behov. Du kan ringa oss på svenska må-ons kl. 14-17 och to kl. 17-20 på numret 0800 96 116.

Chatt- och webbtjänster

 • Hitta rätt

  Hitta rätt hjälper dig att navigera bland svenskspråkiga tjänster. Här hittar du vilka som hjälper dig med det du undrar över, lokalt i din region och digitalt. Hitta rätt är en tjänst på webbsidan unginfo.fi. 

  Mera information hittar du på unginfo.fi/hittaratt.

 • Ärligt talat

  Du kan chatta på Ärligt talat -chatten må-ti och torsdag kl.19-22 om allt du funderar på. På chatten finns en psykolog och två handledare. Du kan även chatta anonymt.

  Chatten finns på www.arligttalat.fi.

 • Peluuri.fi

  Peluuri erbjuder avgiftsfria och konfidentiella tjänster per telefon och via nätet. Tjänsterna finns till förfogande runt hela Finland både på finska och på svenska för spelare, anhöriga och för dem som stöter på spelproblem via sitt arbete.

  Vänd dig till Peluuri när spelandet stör ditt liv och du söker efter professionell och sporrande diskussionssällskap. Det erbjuds även kamratstöd, självhjälpsmedel samt tips och metoder för att få kontroll över spelandet.  

  Mera information hittar du på Peluuri.

   

 • Kyrkans chatten

  Chatten finns på www.samtalstjanst.fi. Du kan chatta gratis och anonymt.

 • Pojkarnas telefons chatt

  Befolkningsföbundets Pojkarnas telefon är en telefon- och chattjour för pojkar och unga män. Vi erbjuder ett lyssnande öra och någon att snacka med samt nyttig information i alla livssituationer. Välkommen att chatta med oss precis som du är, du behöver inte säga vad du heter. På chattsamtalen svarar en manlig expert hos Befolkningsförbundet.

  Chatten hittar du på adressen www.vaestoliitto.fi/sv/pojkarnas-telefon. (Du kan chatta på svenska onsdagar 15.30–18).
  Läs mer om Pojkarnas telefon (öppnas på en ny flik).