Europeiska Karlspriset för ungdomar 2015 utlyses

18.12.2014

Startskottet för nästa års Europeiska Karlspris för ungdomar gick tisdagen den 2 december. Priset, som delas ut för åttonde gången, tilldelas ungdomar som dragit igång projekt för ökad förståelse mellan människor från olika europeiska länder. Senaste datum att lämna bidrag är den 2 februari 2015.

Europeiska Karlspriset för ungdomar anordnas gemensamt av Europaparlamentet och stiftelsen för det internationella Karlspriset i Aachen och delas ut varje år till projekt som drivs av personer mellan 16 och 30 år.

Det vinnande bidraget ska tjäna som föredöme för ungdomar i Europa och ge praktiska exempel på européer som lever tillsammans i en gemenskap.
Bland tidigare vinnare finner vi utbytesprogram för ungdomar och konst- och webbprojekt med en europeisk dimension.

Tre vinnarprojekt – av de 28 projekt som nominerats av nationella juryer i medlemsländerna – får 5 000 €, 3 000 € respektive 2 000 € i prispengar. Vinnarna får under hösten 2015 en inbjudan till Europaparlamentet i Bryssel eller Strasbourg.
De 28 nationella vinnarprojekten bjuds till ceremonin för Karlspriset för ungdomar och Aachens internationella Karlsprisceremoni två dagar senare under en fyradagarsresa till Aachen i maj 2015.

Sista anmälningsdag är 2 februari 2015

The European Charlemagne Youth Prize website http://www.charlemagneyouthprize.eu/sv/form.html

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.