Moi!

Miten voisi vaikuttaa ilmastonmuutokseen? :(( Mua surettaa tää asia ja haluaisin todellakin tehdä ympäristön eteen jotain.

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! Voit edistää ilmastonmuutoksen torjumista monilla arkisilla valinnoillasi. Esimerkiksi päästöjen vähentämisessä hyviä keinoja on se, että kulkee bussilla, junalla, kimppakyydillä ja tietysti pyörällä tai jalkaisin. Kotona voi valita sellaisia kodinkoneita, jotka ovat energiatehokkaita - ja pyrkiä muutenkin säästämään energiaa. Esimerkiksi se, että sulkee suihkussa hanan saippuoimisen ajaksi, muistaa sammuttaa valot huoneesta lähtiessään, säätää kodin lämpötilaa hieman viileämmäksi yms. on tärkeää. Kaikissa energialähteissä kannattaa suosia uusiutuvaa energiaa.

Kun ostaa tavaroita, kannattaa ensin selvittää, olisiko tavara saatavissa käytettynä esim. kirpparilta. Ja samoin ennen kuin itse heittää jotakin pois voi miettiä, voisiko sen myydä kirppiksellä tai antaa jollekin sitä tarvitsevalle. Kotona myös pakkausmateriaalien kierrättäminen eli roskien lajittelu on tärkeä arkinen teko - ja se, että ostaa kaupasta mahdollisimman vähän pakattuja tuotteita. Kasviperäiset tuotteet ovat ekologisempia kuin liha.

Voit myös osallistua ilmastonmuutoksen torjumiseen tehtävään työhön liittymällä järjestöihin ja osallistumalla toimintaan. Voit esim. osallistua mielenosoituksiin ja allekirjoittaa vetoomuksia tai mielipidekirjoituksia. Tärkeää on myös se, että kun pääsee äänestämään vaaleissa, valitsee sellaisen ehdokkaan, jolle ilmastonmuutoksen torjuminen on tärkeää. Suuri osa ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvistä päätöksistä ja toimenpiteistä on nimittäin sellaisia, joihin päättäjät voivat vaikuttaa. Jos intoa riittää, voit myös itse lähteä joskus mukaan politiikkaan vaikuttamaan asioihin.

Täältä voit lukea lisää vaikutusmahdollisuuksistasi.

Terveisin, Suvi - Nuortenelämä.fi