Dessa tjänster runt om i Finland finns som stöd då du behöver information och vägledning:

Miten lähestyä ihastusta?

Ihastuminen on mahtava tunne. Kun oma ihastus kulkee ohi, kädet tärisevät ja sydän tuntuu pomppaavan ulos rinnasta. Huomasikohan se mut? Voisko se tykätä musta? 

Jossain vaiheessa voi tuntua siltä, ettei halua enää seurata ihastustaan kaukaa, vaan haluaisi ottaa askeleen lähemmäksi ihastuksen kohdetta.

Miten sitten voi lähestyä tuota maailman upeinta ihmistä?

  • Uskalla olla oma itsesi ja toimia, kuten tuntuu parhaalta.
  • Katso silmiin ja hymyile. Voit osoittaa huomanneesi toisen. Ystävällisyyteen vastataan todennäköisesti ystävällisyydellä!
  • Toista voi moikata kadulla ja pyrkiä olemaan siellä, missä hänkin viihtyy.
  • Ihastuksen kanssa voi jutella ihan tavallisista asioista, kuten tv-ohjelmista tai musiikista. Lisäksi voit vaikka kehua hänen hienoja vaatteita tai ihanaa hymyä tai kysellä hänen kuulumisiaan.
  • Sosiaalisen median kautta voi olla helppo lähestyä toista.
  • Joskus kaverit voivat toimia sanansaattajina. Yleensä parhaan vaikutuksen tekee kuitenkin se, jos ihan itse rohkaistuu tekemään aloitteen.
  • Liian hyökkäävä lähestyminen ei tietenkään kannata, sillä maailman söpöin tyyppi saattaa säikähtää. Muuten rakkauden kohteesta todennäköisesti tuntuu vain mukavalta, kun joku on kiinnostunut juuri hänestä. Ja itse voi nauttia tuosta mahtavan kutkuttavasta tunteesta!

Aluksi ei välttämättä siis kannata heti vuodattaa koko sydäntään ja kaikkia tunteitaan ihastukselle, vaan katsella ja kuulostella hieman hänen reaktioitaan ja kiinnostustaan. Tällöin annat hänelle aikaa ja tilaa miettiä, mitä hän ajattelee sinusta ja voisiko hän olla sinuun ihastunut.

Aina on se mahdollisuus, ettei ihastuksesi ole kiinnostunut sinusta samalla tavalla kuin sinä hänestä, mutta sen takia ei kannata jättää tekemättä aloitetta tai tutustumatta. Yhtä mahdollista on myös se, että hän kiinnostuu juuri sinusta. Tsemppiä ja rohkeutta sinulle!

Miten lähestyä ihastusta? -sivun sisällön on tuottanut Nuortennetti.

Lue lisää ihastumisesta ja ihmissuhteista Nuortennetistä.

Tsekkaa myös Väestöliiton vinkit, kuinka lähestyä ihastusta.

Selaa ihmissuhteisiin ja seurusteluun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia Kysyttävää-palstalla. Voit kirjoittaa palstalle myös oman kysymyksesi, johon vastataan viiden arkipäivän kuluessa.

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 29.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.