Då de egna svaren inte räcker till

Då du behöver råd och handledning står dessa personer och tjänster till ditt förfogande– konfidentiellt.Tjänsterna finns runt om i Finland.Välj i rullgardinsmenyn den kommun eller stad vars tjänster du vill vända dig till.  

Information och handledning på nätet

 • Ärligt talat -chatten

  På Ärligt talat kan unga chatta med professionella handledare och psykolog. Chatten är öppen måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 19:00-22:00. @arligttalatchatten på Instagram.

  .

 • Pojkarnas telefon

  Pojkarnas telefon är Befolkningsförbundets telefon- och chattjour för pojkar och unga män. På sin YouTube-kanal erbjuder Pojkarnas telefon information om bland annat kroppen och att växa upp, om relationer, sexualitet och mentalt välmående genom korta videor, animationer och videopodcasts: www.youtube.com/c/poikienpuhelinpp (öppnas på en ny flik). Innehållet är på finska, men de flesta videoklippen och animationerna (ej Poikast-videopodcasterna) har textning till svenska. Välkommen att fråga mer i kommentarsfältet eller via telefon- eller chattjouren. 

  Läs mer om Pojkarnas telefon (öppnas på en ny flik).

 • Hitta rätt

  Hitta rätt hjälper dig att navigera bland svenskspråkiga tjänster. Här hittar du vilka som hjälper dig med det du undrar över, lokalt i din region och digitalt. Hitta rätt är en tjänst på webbsidan unginfo.fi.

  Mera information hittar du på unginfo.fi/hittaratt.