Dessa tjänster runt om i Finland finns som stöd då du behöver information och vägledning:

Språkkurser

Språkkurser utomlands är ett bra sätt att lära sig både språk och lokala seder och kultur. Kurserna ordnas för elever i olika åldrar och på olika nivåer och man kan även få delta som minderårig under skolans sommarlov. Resan varar oftast i ett par veckor, men det finns även längre kursalternativ.

De traditionella språkkursspråken är engelska, franska och tyska. Men man kan även studera andra språk så som spanska eller japanska under en språkresa. Språkskolorna som ordnar resorna har olika utbud och priser, så planera din resa i god tid. Det lönar sig att jämföra alternativen.

Beakta undervisningens kvalitet och nivå, resans pris och vad som ingår i priset. Många researrangörer skapar paket av språkkurserna där själva utbildningen men även gemensamma utflykter, hobbymöjligheter och fester ingår. Allt detta påverkar hurdant priset blir.

Det finns olika bostadsalternativ i landet dit du åker, du kan välja det som passar dig bäst. Du bor oftast antingen i en familj eller på ett elevinternat, men du kan också själv leta efter lämpligt boende på den privata marknaden. Man får oftast inte stipendier eller FPA:s studiestöd för språkresor så du måste själv betala för ditt boende.

Mera information om språkkurserna hittar du på Nuorisovaihto.fi på finska.

 

Om du behöver mera råd och handledning kan du kontakta ungdomsinformations- och rådgivningstjänst. Kontakt uppgifter hittar du från Människor & Adresser.

Du kan dela dina egna tankar och synpunkter i ämnet, använda fältet nedan.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.