Dessa tjänster runt om i Finland finns som stöd då du behöver information och vägledning:

InterRail

InterRail är Europas järnvägsbolags gemensamma biljettsystem. Du kan köpa en biljett och resa i vilket land som helst som hör till systemet. Tusentals tågluffare åker årligen på en internationell tågresa från Finland och det är ett behändigt sätt att resa runt i Europa.

Det finns två typer av InterRail-kort. Om du vill se flera länder på en gång ska du välja Global Pass, som också duger i alla InterRail-länder. Om du vill bekanta dig bättre med endast ett land under resan kan du välja One Country Pass. Det finns allt från barnbiljetter till seniorbiljetter och du väljer själv hur länge kortet är i kraft. Priset bestäms enligt resenärens ålder och resans längd.

Kom ihåg att du inte kan resa i hemlandet med InterRail-biljetten. Personer som köpt Global Pass får 50 procents rabatt på inrikesresor som gäller tågluffningen, men inte på priserna för närtrafiken.

Planera resan i förväg: vad vill jag se, vart måste jag åka, hur stämmer tidtabellerna överens, hurdan är min budget och var tänker jag övernatta. För andra passar det inte med att planera noggrant utan de vill bara kasta sig in i äventyret, andra vill veta exakt var de är om en vecka och var det passligaste vandrarhemmet ligger. Det finns inget rätt sätt att tågluffa, det viktigaste är att komma ihåg att packa ner försiktigheten i bakfickan.

InterRail-guide hittar du på VR sidan.

 

Om du behöver mera råd och handledning kan du kontakta ungdomsinformations- och rådgivningstjänst. Kontakt uppgifter hittar du från Människor & Adresser.

 Du kan dela dina egna tankar och synpunkter i ämnet, använda fältet nedan.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.