Dessa tjänster runt om i Finland finns som stöd då du behöver information och vägledning:

Nyttan av att vara rusmedelsfri

Att välja en rusmedelsfri livsstil är ett lyckat beslut som du kan vara stolt över. Du har mer tid för hobbyn och studier. Du märker att du är vaken och pigg och enkelt lär dig nytt.

För en idrottande ungdom är det absolut viktigt att vara rusmedelsfri eftersom risken för olyckor minskar om du är nykter. Utan rusmedel kan du även göra andra långsiktiga planer och du har antagligen en bättre ekonomi än dina kompisar som slösar pengar på rusmedel vecka ut och vecka in.

Hälsan är en viktig investering och du påverkar den själv. Du får bättre sömn och märker om du är trött i och med att rusmedlen inte påverkar din kropps naturliga rytm. Om du festar utan rusmedel kommer du ännu nästa dag ihåg vad som hänt och du behöver inte fundera på om du gjorde bort dig i fyllan eller inte.

Rusmedelsfri orkar du fokusera på relationer som kräver växelverkan och sociala färdigheter. Även om alkoholen lyfter fram känslor är det bäst att nyktra behandla känslor tillsammans i ett parförhållande.

 

 

Om du behöver mera råd och handledning kan du kontakta ungdomsinformations- och rådgivningstjänst. Kontakt uppgifter hittar du från Människor & Adresser.

Du kan dela dina egna tankar och synpunkter i ämnet, använda fältet nedan.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.