Unga Nu

“Under hösten 2013 lyfter Yle upp ungdomsfrågor och fokus ligger på den stora gruppen ungdomar som riskerar att hamna utanför samhället. Syftet med kampanjen på Svenska Yle är att låta de unga själva komma till tals, och att utmana vuxna att hjälpa till.’

Känner du att du behöver hjälp, bara vill prata med nån, lite råd på vägen eller en ledande hand? Via den här sajten kan du komma i kontakt med rätt slags människor. Ett enkelt sätt är att fylla i formuläret "Ta din chans". Du kan också gå in på Sluta Panta-chatten måndag till onsdag och lördag kväll, där kan du ställa frågor till våra handledare. Du kan läsa mer om Sluta Panta på den här sajten också.

Är du en vuxen eller kanske ett företag som vill och har möjlighet att sträcka ut en hand? För dig som vill hjälpa till finns formuläret "Ge en chans".

På den här sidan kommer det under hösten att dyka upp videodagböcker som ungdomar som söker sin plats i livet själva filmar och där de fritt pratar om funderingar och drömmar de har i vardagen.

Källa: http://svenska.yle.fi/artikel/2013/08/28/vad-ar-unganu