Senaste inläggen

Här hittar du frågor som andra ungdomar har ställt, samt kommentarer och svar.

Min pojkvän har en furry fetisch?

Hej... Igår kväll hade jag och min pojkvän en romantisk dejt på en fin restaurang. När vi åkte hem fick jag lust att ha sex. När vi kom hem väntade jag på honom i mitt rum. När han kom in hade han på sig en förfärlig lurvig kostym på sig.Han lade även på sig ett hund halsband som han bad mig strypa honom med. Jag blev shockerad och förfärad. Jag strätade emot men han hoppade på mig och ylade som en varg. Vad ska jag göra?! Vi har har varit ihop i 2 år och jag vill inte göra slut... Men om han älskar sin kostym mer än mig vet jag inte vad jag ska göra!!!

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej och tack för din fråga på Frågor-spalten.

Jag rekommenderar att ni diskuterar vad som hände och din pojkvännens fetisch. Många av oss har olika fetischer. Vi är alla är vi olika och tänder på lite olika saker. Grundregeln är att det inte skadar någon. Genom att diskutera om detta kommer ni definitivt att komma framåt.

Har det så bra, Mika - Ungdomsliv.fi

Hur tar jag bort en bild?

Moro! Igår på kvällen så hade jag dirty talk med min tjej! Jag skulle sända henne en riktigt snuskig bild på min batong men bilden skickades till min farbror! Har någon några tips och trix hur man kan få bort bilden från hans mobil?

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hejsan. Vilken otur du hade när du skickade bilden till fel nummer. Du kan ju säkert förklara din farbror vad som hände och be honom att ta bort bilden på hans telefon. Andra sätt kommer jag inte upp i ett sådant fall.

Har det så bra, Mika - Ungdomsliv.fi

Jag rippar vid samlag?

Hejsan! Varje gång jag har samlag med min pojkvän så värkar jag få en riktigt våt diarré. Vad beror det på? Snälla HJÄLP HAN koMMerR lÄMna mIg och ta barnen ifrån mig!!!!111!

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hejsan.

Det kan ju bero på många saker. Om det händer varje gång du har samlag så rekommenderar jag att du diskuterar om problemet med hälsåvårdspersonal.

Har det så bra, Mika - Ungdomsliv.fi

Ämnesval

Vilka ämnen krävs för att slippa in till flygvapnet? Jag har hört att det är kort matematik, lång fysik och engelska, stämmer det? Jag skall snart göra kursval till tvåan, och om det behövs lång fysik vet jag inte hur jag kan fixa det, p.g.a. att man måste ha lång matte för att få ha lång fysik.

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej och tack för din fråga.

Du kan bekanta med flygvapnets speciellkurserna på Bevärning webbsidan (http://varusmies.fi/sv/piloterna). I de inträdeskraven som sökande krävs finss det krav på gymnasium eller 3-årig yrkesexam. För ytterligare information kan du kontakta:
[email protected] eller tlf 0299 250 222.

Har det så bra, Mika - Ungdomsliv.fi

kan man se?

kan genekologen se om man är oskuld och ifall det skulle vara så på villket sätt kan man se att man är det.

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej och tack för din fråga.

Du undrar också om en gynekolog kan se på dig om du har haft sex eller inte. På det svarar jag nej. Ingen kan se på dig om du har haft sex eller inte. En del tror att det finns en mödomshinna som spricker första gången man har samlag, och att en gynekolog kan se om man har kvar den hinnan eller inte, men det är bara en myt. Någon sådan hinna finns inte, och det går inte att se i en gynekologisk undersökning om du har haft sex eller inte.

Har det så bra, Ungdomsliv.fi

 

Spruta i tjejens mun

Hej om jag har sex med en tjej och sprutar sperma I munnen på tjejen kommer hon bli gravid?

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej

Tack för din fråga. Nej, tjejen kan inte bli gravid om du sprutar sperma i munnen. För att en tjej ska bli gravid så måste en spermie från killen nå fram till tjejens äggcell och befrukta den. Äggcellen finns inte i munnen.

Hälsningar, Mika - Ungdomsliv.fi

Oro

Hej, jag brukar ibland på vissa korta men tröga stunder få ont i magen (känna oro) och då tänker jag oftast på döden bland annat, jag försöker liksom att glömma bort det men det kommer ändå tillbaks efter ett tag då jag inte har tänkt på det på länge, mina tankar kan vara allt från att jag eller min familj skulle bli sjuka till att jag skulle förlora mina föräldrar. Jag är riktigt rädd för det och blir gråtfärdig bara jag tänker på det. Hur bör jag handskas med min uppdykande oro för allt inom döden?

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej och tack for ditt meddelande.

Du är inte den enda som får ont i magen och tänker på döden. Det finns flere förklaringar. Det kan vara t.ex panikångest som innebär rädsla för döden, det kan bero på en störning i sinnesstämning eller det kan vara fobi. De här är exempel. Om du känner så här ofta, så uppmuntrar jag dig att kontakta t.ex din skol hälsovården. Du kunde diskutera där mera hur du känner och fundera tillsammans med sakkunniga hur gå vidare. Jag uppmuntrar dog också att prata hur du känner hemma med dina föräldrar. Även det kan vara tillräcklig hjälp och stöd till dig när du pratar med dem.

Har det så bra och god fortsättning, Mika - Ungdomsliv.fi

Mjuk knöl i blygdläppen

Hejsan
Har i ca 5-6 år haft en (vad jag skulle kalla) mjuk böld eller typ som en fett knuta i min högra blygdläpp. Den gör ej ont eller något... men har aldrig reflekterat över att det faktiskt kan vara en tumör... dock haft den väldigt länge utan att märka något konstigt..
De va inte förän för någon dag sen jag fick en kläda jag inte haft på väldigt länge. Där jag trott att de varit svamp. Men läste då att detta kunde vara ett symtom på vulvacancer...
Min närmsta Ungdomsmottagning är fullbokad så frågar här om de kan vara något allvarlig... mest att de slog mig så hårt nu att jag inte brytt mig om de på flera år...
Tacksam för svar.

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej och tack för dina fråga.

Vi rekommenderar att du kontaktar hälsovården ohc redar ut med experter vad det är frågan om. Du kan kontakta din närmaste hälsovårdscentralen och berätta vad du är bekymrad om. De rådgiver dig, vägleder dig vidare och om det behövs reserverar tid till läkare som gör då diagnosen.

Har det så bra, Ungdomsliv.fi

Kan inte få orgasm

Hej!
Vad kan orsaken vara att jag inte kan få orgasm då jag har sex med min kille? Har ni några tips?

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej och tack för ditt meddelande.

Orgasm för en tjej är tyvärr inte alltid en självklarhet, eftersom det oftast krävs så mycket mer än bara penetrering. Det finns inget recept på hur man gör för att få en orgasm som funkar för alla. När du gör något som känns riktigt skönt och fortsätter med det en stund så att det blir skönare och skönare, kan orgasmen komma. Det är jätte viktigt att prata med din kille vad som känns skönt när ni har sex. På det sätte vet din kille också vad känns bra och kan hjälpa dig att få orgasm.

Har det så bra, Ungdomsliv.fi

hyresbostad

Vad ska jag göra då studiepoängen inte räcker till.Studiestödet som hjälpte att betala min hyra har uteblivit.Hur ska jag klara att studera då pengarna inte räcker till hyran.

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej,

Vi kontakta FPA och fick följande svar: Vi ber dig kontakta FPA för att reda ut din möjlighet att få t.ex. utkomststöd eller allmänt bostadsbidrag.

På FPA:s hemsidor www.kela.fi hittar du mera information om olika förmåner och via e-tjänsten kan du logga in med dina bankkoder och bl.a. skicka meddelanden till FPA.

Anu - Ungdomsliv.fi

Sidor