Här hittar du frågor, kommentarer och svar som gäller Utomlands. Om du inte hittar svaret i dina frågor, kan du skicka din fråga genom Ställ egna frågor -knappen. Frågorna besvaras av ungdomsinformations- och rådgivnings handledare och olika sakkunniga. Din fråga besvaras inom fem arbetsdagar. Du kan lämna en fråga anonymt. Även andra läsare har möjlighet att lämna kommentarer på din fråga. Du kan också fråga privat, då syns inte frågan offentligt på spalten utan du får svar per e-post.

Psykologistudier i sverige

Hej, jag skulle vara intresserad av att studera kriminologi i Sverige, hur hittar jag information var jag kan studera, och hur gå tillväga. Jag är student från Finland med svenska som modersmål.

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej och tack för frågan. Jag rekommenderar att du kollar ytterligare information från Maailmalle.net och Studera.nu -webbplatser. Båda webbplats bjuder information om studerande.

Mvh, Mika - Ungdomsliv.fi

Uttråkad

Hej! Jag har redan länge varit ganska trött på mitt liv, det händer inte så mycket alls. Jag trivs inte med mina studier och tänker gå klart det lilla jag har kvar bara för att jag känner att jag måste men sen vill jag flytta bort. Det här är ingen huxflux idé som jag fått nu bara för att jag är uttråkad utan jag VILL VERKLIGEN flytta utomlands. Vad finns det för alternativ? Jag vill vidga mina vyer lite, se världen, kanske bli lite bättre på engelska. Hur ska jag gå till väga, var ska jag börja? Har också funderat på en lite lättare version, att flytta till Sverige eller Norge för att jobba eller studera. Kan man lyfta studiestöd i Sverige/Norge? (Jag har snart använt upp mina år av studiestöd här i Finland). Men hur gör man då man verkligen känner och vet att man vill bryta upp från vardagen och göra något heeelt nytt? Det jag gör nu är helt enkelt inte jag och jag tror jag aldrig kommer att bli särskilt lycklig eller företagsam i denna bransch. Det känns som jag fortfarande har livet framför mig och chans att rätta till det jag vill. Även om det kanske innebär att flytta ifrån kompisar, pojkvän, familj så är jag väldigt redo.

"Vår samarbetspartner Decibels Våga fråga (http://www.decibel.fi/vaga-fraga/) har skickat den här frågan till ungdomsportalen Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi. Våra experter och ungdomsinformatörer kommer att svara på din fråga. Svaret kommer att finnas här under din fråga så fort vi fått det. Både din fråga och svaret kommer att synas både här på Ungdomsliv.fi:s Frågor och på Decibels Våga fråga."