MacBook Air?

Hej, jag börjar högstadiet nästa höst och skulle behöva en laptop endast för skolarbete. Jag har kollat på en "MacBook Air 13" och mina vårdnadshavare säger att dom kan köpa en. Ska jag ta en som kostar 999€/10 000kr och har 128GB storage, eller en som kostar 12000 och har 256GB storage?

Kommentera
Visa svar

Ungdomsliv.fi svarar

Hej Joel has a dog named Coco!

Det förnuftiga är nog att ta den som har större storage om du bara har möjlighet till det. Det blir bara mer och mer som man ska använda dator till i skolan och mer och mer som kräver minne, så bättre att ta det säkra före det osäkra. Däremot skulle jag nog rekommendera att du antingen väntade med att köpa den tills du börjat högstadiet – eller redan nu frågar studiehandledaren där vad som krävs av de datorer som ni behöver använda. Det kan ju exempelvis hända att skolan använder PC eller Linux mest och då kan det vara problem med att få din laptop att funka tillsammans med dem, tex när du ska visa presentationen för ett grupparbete eller liknande. Det är inte säkert att det blir problem för det, men bättre att kolla på förhand än att chansa, tycker jag. Dessutom händer det en del på dator-fronten redan på ett halvår, så vill du ha färskaste möjliga (så att den ”håller” längre in i högstadiet eller till och med upp i gymnasiet) så lönar det sig kanske att vänta lite ändå.

Kram, Liselott

Jag tycker verkligen att du ska välja 256, har själv en MacBook pro med 256gb, 128 är slut riktigt snabbt eftersom bara operativsystemet har runt 60-70. :)